ازاریابی تلفنی شیوهای از بازاریابی مستقیم است که در آن فروشنده با مشتریان احتمالی خود تماس تلفنی پایدار میکند و به ارائه توضیحاتی در ارتباط با محصولات یا خدماتی که ارائه میدهد میپردازد و در نهایت از مشتری تقاضای خرید میکند که به فروش تلفنی میانجامد.
بنابراین در این روش مشتری، فروشنده را نمیشناسد و حفظ ارتباطی که پایدار میشود به فروشنده ارتباط دارد، اگر بازاریاب تلفنی بداند اصول صحیح بازاریابی تلفنی چیست؟ و آن را به پیشه ببندد مشتری میتواند با او بستگی استوار کند و به خرید کالا و خدمات بازاریاب رغبت پیدا کند.
این مقاله را نیز بخوانید. آیا سوداگری من نیاز به بازاریابی دیجیتال دارد؟ (به همراه فایل صوتی)
چرا یادگیری اصول صحیح بازاریابی تلفنی مهم است؟
اهمیت یادگیری اصول درست بازاریابی تلفنی در آنجایی است که این اصول در مناطق جغرافیایی، کشورها و فرهنگهای مختلف متفاوت است. ما باید به اندازهای با بستر فرهنگی آن منطقهای که قصد بازاریابی داریم آشنا باشیم. این هشدار باعث میشود که بر پایه اصول بازاریابی آن ادب پیش برویم و در ارتباط موثر با مشتریان موفق عمل کنیم.
اصول درست بازاریابی تلفنی چیست؟
اصول درست بازاریابی تلفنی چیست؟
اصل اول:
هدف شما باید مشخص و ترجیحا مکتوب باشد. پروا داشته باشید که بازاریابی تلفنی نوعی مذاکره است و شما باید کاملا آمادگی هرگونه سوال و جوابی را داشته باشید. اگر منظور شما مشخص باشد میتوانید برای پاسخهای احتمالی طرف مقابل، خویش را آماده کنید.
اصل دوم:
کنار تلفن خود، کاغذ و قلم داشته باشید. چه بسا احتیاج به نتبرداری از صحبتهای مشتری داشته باشید و یا شاید لازم باشد آدرسی را یادداشت کنید. نباید مشتری را چشم براه نگه دارید. باید سریع باشید.
اصل سوم:
در بازاریابی تلفنی درست است که شما توانایی بستگی چشمی و زبان تن را از دست میدهید اما صدا و لحن گفتمان که از شما گرفته نشده است. قدرت خویش را در شوق و هیجان و لحن مثبت و پرانرژی خویش اثر دهید.
اصل چهارم:
متنی از آنچه پیمان است بگویید به صورت کتبی داشته باشید. در این متن شما باید به ویژگیهای محصول اشاره کنید. البته توجه داشته باشید که نباید آن را روخوانی کنید بلکه باید به صورت حرفهای و جذاب آن را بازگو کنید.
اصل پنجم:
بدن شما در حالت ایستاده آدرنالین اکثریت تراوش میکند که مایه چیرگی اغلب شما نسبت به حالت نشسته میشود. بنابراین بایستید و صحبت کنید.
اصل ششم:
لطفا از حاشیه رفتن و صحبت درباره همهچیز امتناع کنید. مشتری شما به اندازه کافی وقت ندارد. فقط نکات ترغیبکننده را یادآور شوید.
اصل هفتم:
ابتدا به معرفی خود و کمپانی خود بپردازید. سپس به سراغ موضوع اصلی بروید و مزایا را بازگو کنید. در پایان با دریافت وقت ملاقات حضوری گفتگو را به فرجام برسانید.
اصل هشتم:
حفظ تعامل با مخاطب بسیار مهم است. نام بیننده خود را بپرسید و در درازا مکالمه نامش را خطاب کنید و او را به گفتوگو ترغیب نمایید.
اصل نهم:
قدردان مشتری باشید و قدردانی خویش را اثر دهید. شما مهمترین دارایی فرد یعنی سررسید او را گرفتهاید بعد باید سپاسگذار باشید. قدردانی اعتمادسازی به پیگیری دارد و اعتمادسازی کامیابی شما را.
اصل دهم:
همیشه شنیدهایم که گرد از بهترین معلمها تجربه است. موفقیتها و شکستهایتان را ارزیابی کنید و خویش را از نوبسازید. تسلیم نشوید.
در بازاریابی تلفنی چه بگویید؟
در بازاریابی تلفنی چه بگویید؟
فروش تلفنی نقدها و چالشهای زیاد زیادی به تعقیب دارد اما با شناخت کافی از محصولات و خدمات خود، تمرین تبادل نظر و البته ارشاد صحیح مشتریان میتوانید در تیم بازاریابی خویش کامیاب عمل کنید.
به جای پرحرفی، سوالات اختصار و هدفمند بپرسید.
مختصر و سودمند مزایای محصول خویش را برای مشتری توضیح دهید. مزایای گفته شده باید بر پایه نیازهای مخاطب شما باشد.
با داشتن اطلاعات کامل درباره فرآورده و یا خدمات خود، به پرسشهای مخاطبان خود به صورت کامل و جامع پاسخ دهید.
لازم نیست زیاد سنگین و ادبی صحبت کنید! صحیح است که باید به موضوع خود چیرگی داشته باشید ولی کاربرد بیمورد از لغات فنی بیمورد است.
در واپسین،انجام مزاکرهی فروش تلفنی یک جمعبندی درست داشته باشید.
این مقاله را نیز بخوانید. افزایش فروش با کشف نیازهای پنهان مشتری
آیا بازاریابی تلفنی با فروش تلفنی متفاوت است؟
در ریشه-بن-بیخ خیر تفاوتی ندارند ولی عدهای معتقدند که فروش تلفنی تنها برای اطلاعرسانی و فروش محصولات و خدمات است اما بازاریابی تلفنی میتواند برای نظرسنجی از مشتریان، ارزیابی بازارها، نزدیکتر کردن رابطه کسب و کار با مشتریان و حتی مدیریت بستگی با مشتری استعمال داشته باشد.
اشتباهات بازاریابی تلفنی که کل زحمات شما را به باد میدهد
اگر از محصولات خویش آگاهی کامل نداشته باشید نمیتوانید نیاز مشتری را تند تشخیص دهید و راهحل خود را ارائه دهید.
بازاریاب حرفهای به تعقیب فروش تحمیلی نیست و به جای آنکه مدام دربارهی مزایای محصولات و خدمات خویش گفتگو کند، در ارتباط با اصولی که باره توجه مصرفکنندگان است صحبت میکند و پیشنهادات خود را ارائه میدهد.
در شرایطی که شخصی به شما و محصولاتتان اعتماد کرده است ولی خرید نمیکند باید این مسئله را پیگیری کنید. برای اینکه شانس خود را در فروش تلفنی خود بالا ببرید باید بدست تلفن او را از رضایت دیگر مشتریان مطلع کنید.
سخن پایانی:
:: بازدید از این مطلب : 124
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0